Motiverad att "slå honom på käften"

Luleå-stjärnan Emma Eliasson petades av damkronornas förbundskapten Leif Boork. Inför den kommande säsongen vill hon visa Boork vad hon går för.

ANNONS
|

I våras ledde LuleåslagkaptenEmma Eliasson klubben till SM-guld och gjorde 45 poäng på 34 matcher.Honutsågs dessutom till årets ishockeyspelare, ett val som gjordes av bland andraförbundskaptenen Leif Boork, som beskrev valet som "enkelt och rättvist".

27-åringen har varit en tongivande spelare i Leif Boorks landslag, men efter en diskussion därförbundskaptenen tyckte att Eliasson "gick över gränsen" så petades hon ur damkronornas trupp i juli. Ett beslut och en motivering som Eliasson inte förstod.

LÄS MER: Hockeybråket - Boork petar landslagsstjärnan

Och relationen är fortsatt frostig mellan Eliasson och Boork. Enligt Sportbladet hälsade de inte på varandra under tisdagens upptaktsträff inför den kommande seriesäsongen.

ANNONS

– Nog var det lite surt att han inte hälsade på mig, men ska han köra det spelet så varsågod, säger backstjärnan till Sportbladet.

– Hon hälsade inte på mig heller, svarar Boork, som även förklarar att det var många han inte hälsade på under upptaktsträffen.

Bråket med Boork motiverar Eliasson att prestera ännu bättre med Luleå.

–Jag är sjukt motiverad att göra en bra säsong och slå honom på käften lite. Vara så bra som jag aldrig varit, säger hon.

LÄS MER: Backstjärnor ska ta Luleå till guld

På måndagen uppmärksammades damkronornas tidigare lagkapten Jenni Asserholts beslut att tacka nej till fortsatt spel ilandslaget, efter att även hon råkat i luven med Boork.

Förbundskaptenen Asserholtatt ledighet från ett landslagsläger i somras och petade henne sedan som lagkapten när Asserholt tog ledigt ändå.

LÄS MER:Kaptenen hoppar av efter petningen

ANNONS