Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Mora IK:s trupp smittade av RS-virus

Mora IK har drabbats av RS-virus. Halva truppen är sjuk och nu vill man skjuta upp fredagens möte med BIK Karlskoga.
– Vi är i ett läge där vi tvingas ställa ett lag på isen då alternativet vi fått enbart varit Walkover, säger klubbdirektör Peter Hermodsson.

Mora IK i Hockeyallsvenskan har drabbats av en smärre kris. Under veckan har spelare efter spelare insjuknat. Nu har det visat sig att över halva truppen har drabbats av det så kallade RS-viruset. Klubben vill skjuta upp fredagens möte med BIK Karlskoga eftersom laget inte har tillräckligt många spelare friska.

Mora IK skriver på sin hemsida att man vill ”minimera risken att smittan sprids inom ligan och att fler lag drabbas av det”. Samtidigt som man vill ”kunna genomföra matchen på ett som ledningen bedömer det sportsligt försvarbart sätt”.

– Att försöka få till lån av spelare i en sådan här situation är i princip helt omöjligt. Nu får vi försöka få ihop ett lag genom att flytta upp juniorer plus att vi får ta med spelare som varit sjuka men som hade behövt flera dagar till att återhämta sig på. De kommer inte vara 100% redo för match, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till klubbens hemsida.

Mora har bara fått alternativet att lämna Walkover i matchen. Enligt tävlingsbestämmelserna tilldöms ett lag som inte kommer till match förlust med 5–0.

– Ligan hänvisar till rådande tävlingsbestämmelser och dem kan vi i dagsläget inte göra något åt, säger Hermodsson.

Till Sportexpressen säger Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryberg att det inte kommer flytta matchen eftersom det inte rör sig om covid.

– Visst det är olyckligt, men det är influensa de har i truppen, det är inte covid. Tävlingsbestämmelsen är att man ska spela om det inte är covid, säger han.

Inte heller det faktum att klubben knappt får ihop ett full lag spelar in.

– Skulle vi behöva flytta matcher när spelare är sjuka skulle vi aldrig få ihop en serie. Det är inte första gången det här har uppstått i truppen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.