Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Missat tio matcher för Frölunda – nu tillbaka: "Känns bra"

Han har missat tio matcher efter två matchstraff. Nu är Jonathan Sigalet tillbaka för Frölunda – för andra gången under säsongen. – Jag måste vara mer försiktig, säger han.

Den 30-årige backen från Kanada blev först avstängd i fem matcher och fick böta 48 300 kronor för en tackling mot huvudet i början av säsongen mot Brynäs. Tidigt i januari blev han avstängd på nytt – denna gång efter en knätackling mot Örebro och fick vila i fem matcher samt böta 24 150 kronor.
Mot Brynäs under torsdagen är han dock tillbaka på isen igen.
– Det känns bra att vara tillbaka. Jag har varit borta en lång tid … vi spelade ju inte så många matcher i januari så jag tror nästan det blev tre veckor sittandes vid sidan av för mig. Jag har spenderat mycket tid på isen för mig själv så det känns skönt att vara en del av laget igen, säger Sigalet och fortsätter.
– Skönt också att få spela final i CHL och att killarna tog sig dit.

Rädd att du tappat nu när du fått vara utanför laget?
– Det kommer nog att vara lite rostigt här och där men det är normalt. Jag känner inte att jag har tappat så mycket. Det kanske snarare har varit bra, jag har sluppit massor av tacklingar och många minuter. Det kan ha varit bra att ha fått lite vila inför slutspelet.
– Nu fokuserar jag på att blicka framåt.

Jonathan Sigalet var under tio år aldrig avstängd, nu har han på ganska kort tid dragit på sig två matchstraff. Något som får honom att tänka till.
– Jag måste vara mer medveten och försiktig. Vi spelare måste anpassa oss och jag har missat tio matcher … det är alldeles för många, säger han.

Gått ganska bra för laget ändå?
– Ja! Det här laget och den här klubben har en enorm styrka med så mycket bredd. Oavsett som saknas så är laget bra ändå. Tränarna och de unga spelarna ska ha cred där. Oavsett om de är 15-16-17 så kommer de in och spelar som de gör, säger Sigalet.

Lika nöjd som Sigalet är över att vara tillbaka – lika nöjd är Roger Rönnberg över att ha honom på is igen.
– Det är bra både för laget och för honom själv att han är tillbaka.

Vad betyder det för er?
– Väldigt mycket! Särskilt i försvarsspelet för där tycker jag att Jonathan varit en av våra bästa spelare. Han har varit bra i närkampsspelet där han är bra på att få stopp på motståndarnas forwards. Han betyder mycket för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.