Miroslav Frycer död – Börje Salming Sörjer

Toronto Maple Leafs har sorg, Miroslav Frycer har dött 61 år gammal. Börje Salming spelade med den tjeckiske legendaren i sju säsonger och hade kontakt med honom nyligen.
– Han grattade mig när jag fyllde 70 (17 april). Fan vad tragiskt, helvete, säger han till Sportexpressen.

ANNONS
|

Miroslav Frycer var en pionjär och en av de första tjeckerna att korsa Atlanten för att spela i NHL. Han debuterade i ligan 1981 och hade då både spelat VM och OS för Tjeckoslovakien.

Totalt blev det tio säsonger i världens bästa hockeyliga, absoluta merparten av dessa i Toronto Maple Leafs, för Frycer. Nyligen kom det tragiska beskedet att den tjeckiska legendaren dött 61 år gammal.

”I dag är Maple Leafs väldigt ledsna över nyheten att Miroslav Frycers bortgång.”, skrev Toronto på Twitter.

LÄS MER:NHL-talangen Marco Rossi om hjärtproblemen

Börje Salming: ”Fan vad tragiskt”

Under alla av sina sju säsonger i Toronto var Frycer lagkamrat med Börje Salming.

ANNONS

Den svenske backlegendaren sörjer sin förre lagkamrat och berättar att de hade kontakt så sent som 17 april.

– Det var någon som hörde av sig till mig och frågade om jag hade hört något eller läst en notis om det (dödsbeskedet). Men oj, jag fattar inte. Jag fyllde 70 och då skickade han ett sms och grattade mig. Vi har haft kontakt genom åren och pratat då och då, men jag visste inte ens att han var sjuk. Fan vad tragiskt, helvete, säger Salming till Sportexpressen.

LÄS MER:Omsk KHL-mästare – vände mot svensklaget

Salming: ”Det känns jättekonstigt”

Under sina 329 matcher för Toronto Maple Leafs stod Miroslav Frycer för sammanlagt 268 poäng. Vilket placerar honom på 47:e plats i den anrika klubbens totala poängliga.

LÄS MER:Spotifygrundare bekräftar: Lägger bud på Arsenal

– Han var en sådan talang när han först kom fram, sedan utvecklades han till att bli en otrolig hockeyspelare som öste in poäng för laget. Han hjälpte oss jättemycket. Skulle han ha spelat i dag så är jag helt övertygad att han skulle vara ännu bättre. Det känns jättekonstigt att han är borta, fyfan, säger Börje Salming.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS