Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikrofon avslöjar Karlssons "snack"

Under matchen mot Ryssland hade arrangören satt en mikrofon på Erik Karlsson som fångade upp vad backstjärnan sa under match. Bland annat pikade han Tre Kronors målvakt efter att han släppt fått nollan spräckt i slutet av matchen. – Nästan bra att du inte håller nollan. Nu får du skärpa dig till nästa match, säger Karlsson.

Erik Karlsson var en av förgrundsfigurerna i Tre Kronors seger i premiären mot Ryssland. Backstjärnan stod för en fin insats på isen men fick även beröm för sina fina ledaregenskaper.

Det blir inte mindre tydligt i en video som World Cup själva har lagt ut. Karlsson hade nämligen försetts med en mikrofon under matchen som fångade upp vad han sa.

Det bjuds bland annat på taktiska diskussioner med backpartnern Mattias Ekholm.

– Har du en gubbe kan du inte bara släppa honom, det är det jag menar. Då är det bara att följa honom, säger Karlsson som även är självkritisk efter att han tillåtit en rysk spelare ta ett skott:

– Jag kunde kanske ha brutit där men jag chansade lite. Han har ingenting, ingen fart, ingenting. Han skjuter en muffin liksom. Gör han mål där då ska (Jacob) Markström hängas där hemma.

Just målvakten Jacob Markström fick sig en pik efter matchens slut.

– Fan vad kung du är, fan vad glad jag blir. Nästan bra att du inte håller nollan. Nu får du skärpa till dig till nästa match ju, säger Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.