Mike Helber lämnar C More efter sex år

Onsdagens match mellan Timrå och Björklöven innebar Mike Helbers sista uppdrag för C More. På Twitter meddelar experten att han lämnar kanalen efter sex säsonger. ”Jag vill prioritera min familj och mitt heltidsarbete”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Hockeysäsongen är officiellt över.

En svensk mästare har korats i Växjö Lakers och under onsdagen säkrade Timrå IK avancemang upp till SHL efter en solklar seger mot Björklöven.

LÄS MER:Henrik Zetterberg reste 93 mil för att se Timrå gå upp i SHL

LÄS MER:Timrås mål: Etablera sig i SHL

Den sistnämnda matchen innebar dock ett farväl för en C More-profil. Efter matchen meddelade experten Mike Helber att han lämnar kanalen efter sex år.

”Gårdagens match var min sista som C More-expert

Jag väljer att inte förlänga mitt avtal. Anledningen är att jag vill prioritera min familj och mitt heltidsarbete på Biototal Norden AB framöver

Trots viljan av både parter att hitta en lösning inser jag att tiden räcker inte till.”, skriver Helber på Twitter.

ANNONS
Mike Helber (höger) tillsammans med kollegan Lars Lindberg.
Mike Helber (höger) tillsammans med kollegan Lars Lindberg. Bild: JOHAN LÖF

Helber: ”Vill vara en mer närvarade make”

Under sina sex år för C More har Mike Helber främst varit förknippad med bevakningen av allsvenskan. Han berättar att han är tacksam för tiden, men att han nu ser fram emot att spendera mer tid med sin familj.

”Jag vill vara en mer närvarade make/far och måste prioritera.

Jag älskar min resa inom svensk ishockey och är tacksam för möjligheterna från C More.

Jag är stolt över mina sex säsonger på C More – det har varit roligt och utmanande – mina kollegor är otroligt fina att jobba med.”

LÄS MER:Timrå till SHL efter kross: "Helt underbart"

Mike Helber var som spelare en stor profil i Linköping HC. Amerikanen spelade för den östgötska klubben under tio säsonger och var kapten under sju.

Helber var med och tog Linköping hela vägen från division 2 till dåvarande Elitserien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS