Mike Bossy död 65 år gammal

Kanadensaren Mike Bossy har gått bort. Legendaren vann fyra Stanley Cup – och räknas som en NHL:s största stjärnor genom alla tider.

ANNONS
|

"Han var inte bara en ikon på Long Island, utan i hela ishockeyvärlden", skriver hans förra klubb, New York Islanders, i ett uttalande.

Förra veckan kom nyheten att Bossy var svårt sjuk i lungcancer och fick palliativ vård i hemmet.

Och nu kommer alltså beskedet att han somnat in, 65 år gammal.

"Hans målmedvetenhet till att vara bäst varje gång han klev ut på isen var inte lik någon annans. Tillsammans med sina lagkamrater var han en del av att vinna fyra Stanley Cup-titlar, och av att skriva historia inom klubben för alltid", skriver Islanders.

Bossy, som är utnämnd till en av de 100 bästa spelarna i NHL någonsin, gick i oktober 2021 ut och berättade att han drabbats av lungcancern.

ANNONS

Invald i Hall of Fame

Mike Bossy, invald i hockeyns Hall of Fame 1991, var storstjärna i det New York Islanders-lag som vann Stanley Cup fyra år i följd (1980-83). I de lagen spelade även svenskarna Tomas Jonsson, Stefan Persson och Anders Kallur.

Bossy gjorde 573 mål på 752 matcher under tio säsonger i NHL. Han är, efter Wayne Gretzky och Mario Lemioux, den spelare som snabbast nått 500 fullträffar i ligans historia.

Kanadensaren karriär blev kanske ändå inte vad en kunnat bli, då han fick lägga av i förtid till följd utav ryggproblem.

LÄS MER:Pontus Andreasson är skyttekungen som Frölunda HC lät komma undan

LÄS MER:Så startade bråket mellan Nicklas Lasu och Juhani Tyrväinen

LÄS MER:Slutspelspanelen: ”I så fall får vi final i Scandinavium”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS