Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Mike Babcock uppges intervjuats för nytt tränarjobb

Mike Babcock har kallats ”en fruktansvärd människa” av förre NHL-svensken Johan Franzén.
Nu rapporterar Sportsnet att skandaltränaren kan vara nära nytt jobb i ligan.

I vintras blossade vad som kom att kallas ”hockeyns #metoo” upp. Flera NHL-tränare anklagades då för bland annat rasistiska uttalanden och tveksamt ledarskap.

LÄS MER: Nya detaljerna i grova rasistanklagelserna mot Bill Peters

Det hela tog sin fart när Mike Babcock strax innan årsskiftet sparkades av Toronto Maple Leaf. Då framkom det att han bland annat fått lagets unge stjärna Mitch Marner att lista sina lagkamraters arbetsinsatser – för att sedan visa den för dem.

LÄS MER: Dagarna som skakade världens bästa hockeyliga

Forne storspelaren Chris Chelios vittnade även i podcasten ”Spittin chiclets” om hur Babcock fick Johan Franzén att bryta ihop under en match mot Nashville.

– Det gick så långt att stackars Johan, som vi inte visste led av hjärnskakningar och depressioner, bara bröt ihop. Han fick ett nervöst sammanbrott. Inte bara på bänken utan i ett av rummen efter matchen. Det är förmodligen det värsta jag någonsin sett, sa den tidigare storbacken.

LÄS MER: Lehner: "De är inte onda människor"

Johan Franzén berättade sedan för Expressen om tiden med Mike Babcock som huvudtränare i Detroit.

– Men sen är han en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat. En mobbare som gav sig på folk, det kunde vara städare i arenan i Detroit eller vem som helst. Han hoppade på folk bara för att, sa svensken till tidningen.

LÄS MER: Svensken om Babcock: "Fruktansvärd människa"

Aktuell för nytt jobb

Efter vittnesmålen trodde många att det skulle dröja länge innan Mike Babcock skulle få ett nytt tränarjobb i NHL. Men nu ser den 57-årige kanadensaren ut att vara aktuell för ett redan till nästa säsong.

Direkt efter att man slagits ut ur slutspelet av New York Islanders valde nämligen Washington Capitals att sparka tränaren Todd Rierden och jakten efter en ersättare är i full gång.

Enligt ansedda Sportsnet-journalisten Elliotte Friedman ska nu klubben intervjuat Mike Babcock för jobbet.

– Han är en verklig kandidat för jobbet, säger Friedman.

Utöver Babcock ska även förre Nashville-tränaren Peter Laviolette och Gerard Gallant, som sparkades av Vegas Golden Knights under säsongen, vara aktuella för jobbet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.