Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Mika Zibanejad och Brad Marchand vägrade lämna isen – gjorde upp med sten, sax, påse

Boston Bruins segrade mot New York Rangers natten mot lördagen. I efterhand är det en annan match inom matchen som hamnat i fokus. Detta efter att både Mika Zibanejad eller Brad Marchand ville bli sist att lämna isen. En konflikt som fick lösas med sten, sax, påse.

Det sägs att det krävs stark vilja för att lyckas som elitidrottare. Rangerssvensken Mika Zibanejad och kanadensaren Brad Marchand, till vardags i Boston Bruins, tog det hela ett steg längre inför nattens möte när båda ville bli siste spelare att lämna isen efter uppvärmningen.

Nu delas klipp från den bisarra envishetsleken i Madison Square Garden, där det syns hur duon står bestämt kvar på var sin sida av utgången samtidigt som ismaskinen åker runt och får undvika dem.

Efter hela tio minuter tyckte dock Zibanejad att det fick vara nog – och bjöd in Marchand till en ”mexican standoff”.

Dock var det varken pickadoller eller hockeyklubbor som blev herrarnas vapen.

Ett gammal hederlig runda sten, sax, påse blev metoden och stor dramatik följde.

Marchand valde sax men Zibanejad kontrade med sten och kunde nöjd vinka iväg sin motståndare av isen innan han strax följde efter.

Den svenske Rangerskaptenen må ha vunnit det interna slaget, men matchen däremot, den vann Marchand och hans Bruins med ett mål mot noll.

Segern innebar Bruins tionde vinst för säsongen och den femte raka.

Rangers tröga säsongsinledning fortsätter i och med hemmaförsluten. Laget har endast kammat hem fyra segrar på de 13 första matcherna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.