Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Melin sparkas – efter åtta matcher

Brynäs blev den första SHL-klubben att sparka sin tränare – efter åtta matcher väljer man att gå skilda vägar med Roger Melin. – Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar, säger Stefan Bengtzén på klubbens hemsida.

1999 ledde han laget till sitt 12:e SM-guld – men återkomsten till Brynäs 2017 blev långt från lyckad för Roger Melin. Fjolårsfinalisterna har haft en tuff start på säsongen och efter åtta omgångar ligger man näst sist i tabellen.

Utklassningen hemma mot Skellefteå (2-8) blev droppen för klubbens sportchef Stefan Bengtzén.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch, kommenterar han på Brynäs hemsidan.

I Roger Melins frånvaro kliver en annan guldhjälte från 1999 fram – klubbikonen Jan Larsson kommer att stå i båset under returmötet.

– Just nu i det akuta läget kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.