Melin om diagnosen: "Ville knappt leva"

Roger Melin, 63, fick nyligen sparken från Leksand men blev snabbt tränare för AIK i stället. Nu berättar tränarprofilen om en diagnos han burit på i många år och som fått honom att tvivla på det mesta.
– Ett tag ville man knappt leva längre för man var så jävla trött, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Det är bara veckor sedan som Roger Melin fick lämna uppdraget som tränare för Leksand efter att lagets förlustsvit växt sig för stor. Särskilt länge behövde han dock inte vara utan något uppdrag för strax därefter blev han klar som tränare för AIK.

Roger Melin vann SM-guld med Brynäs redan 1999 och har varit verksam som tränare sedan 1986.

Nu berättar han dock att han under de senaste tio åren har han levt med stora hälsoproblem.

– Jag vet inte hur många läkare jag gått till och sagt att fan, jag är sjukligt trött, jag kan inte hålla mig vaken om dagarna. Blodprov har tagits men allt har sett bra ut. Det var till och med en lagläkare i Linköping som sa att jag hade blodvärden som en femtonåring. Han skojade väl lite, men det såg väldigt bra ut sa han. Ingen kunde fatta varför jag var så trött, säger han till Expressen.

ANNONS

Ville knappt leva

Förklaringen till varför han mådde som han gjorde och nästan alltid var trött hittade han i en artikel där en läkare i USA berättade att han börjat behandla sig själv.

Med testosteron.

– Han hade samma symptom, han var trött och hade ingen lust till någonting. Ett tag var det knappt jag ville leva eftersom jag var så grymt trött. Jag tappade sexlusten, lusten för livet överhuvudtaget, säger Melin.

Nu går han var sjätte vecka och tar injektioner och mår mycket bättre än vad han gjort tidigare.

– Jag har känt en kraftig förbättring sista halvåret. Men det tar tid att bygga upp en substans i kroppen, vad jag förstår, som är hållbar att leva på. Det är inte bara att ta en spruta och bli jättepigg, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS