Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samuel Fagemo och Nils Höglander mot Maxim Cajkovic under förra årets JVM. Bild: PRYCEK VLADIMIR
Samuel Fagemo och Nils Höglander mot Maxim Cajkovic under förra årets JVM. Bild: PRYCEK VLADIMIR

Maxim Cajkovic skickas hem från JVM

Det närmar jul-och nyårsledighet, vilket i vanlig ordning betyder JVM inom ishockeyvärlden.
Innan turneringen ens dragit igång drabbas Slovakiens Maxim Cajkovic av ett bakslag.
Efter en vansinnesträning får han lämna laget, enligt hockeysverige.se.
”Vi i ledarstaben är överens om att hans beteende inte kan tolereras”, skriver det slovakiska landslaget i ett uttalande.

Få traditioner är så starka inom den svenska idrottstraditionen som att samlas till de svenska Juniorkronornas JVM-äventyr över jul och nyår.

Trots pandemin blir i år inget undantag. Till turneringen är fem Frölunda-spelare uttagna i bruttotruppen – Lucas Raymond, Simon Edvinsson, Karl Henriksson, Elmer Söderblom och Theodor Niederbach. Dessutom finns Gustav Berglund med. Berglund tillhör Frölunda, men är utlånad till Västerås.

LÄS MER: Här är truppen till JVM – flera Frölundaspelare med

Under söndagen samlas bruttotruppen i Sundsvall för ett första läger. Andra länder har redan börjat samla ihop sitt lag.

Ett sådant land är Slovakien. Under en träning under fredagen gick det dock hett till. Det slog slint för Maxim Cajkovic, tidigare i Malmö Redhawks och draftad av Tamba Bay Lightning, som delade ut flera vårdslösa tacklingar. Detta under en internmatch.

”Grovt övertramp”

Efter att ha brutit mot det slovakiska landslagets sportsliga och mänskliga värderingar, utesluts han nu från truppen, uppger hockeysverige.se.

”Vi i ledarstaben är överens om att hans beteende inte kan tolereras”, skriver de i ett uttalande om Cajkovic agerande, som de beskriver som ”ett grovt övertramp”.

Cajkovic deltog redan under förra JVM, men får nu alltså vända på klacken innan årets turnering ens hunnit börja.

”Jag är ledsen för det som hände. Jag inser att mitt beteende inte var lämpligt och att det får konsekvenser. Jag respekterar tränarnas beslut”, säger han själv om repressalierna i ett uttalande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.