Max Friberg lämnade Jönköping med knäskada

Frölunda vände 2–0 till 2–3. Sen kom smolk i glädjebägaren när Max Friberg tvingades lämna isen – knäskadad efter en slashing.
– Han ligger lindad runt knät, berättar coachen Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölunda låg under med 2–0 efter första perioden mot HV71 och Roger Rönnberg kallade sitt lags insats för ”pinsam”.

I andra perioden stod göteborgarna för en mäktig vändning när de gjorde tre mål på 79 sekunder och vände till 2–3.

Med drygt tio minuter kvar av tredje perioden, och fortsatt Frölundaledning, kom dock oroande bilder för Frölunda.

Max Friberg blev slashad över benet och blev liggande i smärtor. Han fick hjälp av isen och in i båset. Men snart fick han även hjälpas därifrån och in till omklädningsrummet.

– Han ligger lindad på knät. Han är inte en kille som kliver av en match frivilligt, så jag hoppas att det går bra. Det är ingen farlig slashing. Den är låg mot ett ben – och det kan ta illa mot inre delen av knät. Då tappar man nog både styrka och känsel i foten. Jag tror att långsiktigt är det ingen fara, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

ANNONS

Frölunda vann matchen med 3–2.

LÄS MER:Frölundas mäktiga vändning – på 79 sekunder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS