Max Friberg klar för debut i Tre Kronor

Max Friberg fanns inte med när Johan Garpenlöv först presenterade sin trupp till Karjala tournament. Men efter sent återbud står det klart att Frölundaforwarden, för första gången, får representera Tre Kronor.
– Du hör ju hur jag pratar just nu, det är lite darrigt, säger en tagen 26-åring.

ANNONS
|

Frölundaforwarden satt i godan ro och kollade engelsk fotboll när telefonen helt plötsligt ringde. Det var ett okänt nummer och Friberg funderade vem tusan det var som ringde sent på onsdagskvällen.

Han svarade till slut, ett bra beslut.

För i andra änden fanns Johan Garpenlöv. Tre Kronors förbundskapten ringde 26-åringen för att meddela att det öppnats upp en plats i truppen till Karjala Tournament efter att Dennis Rasmussen tvingats lämna återbud.

– Det var oväntat men väldigt, väldigt kul såklart, säger Max Friberg när GP når honom.

Du visste inte att du skulle kunna bli inringd som reserv?

ANNONS

– Nej, jag hade ingen aning alls. Det var en chock kan man ju säga,

Max Friberg har tidigare representerat juniorkronorna, bland annat under JVM-guldet 2012. Men uttagningen innebär att han för första gången från representera A-landslaget.

– Du hör ju hur jag pratar just nu, det är lite darrigt. För mig är det jättestort, man satt ju och följde de här turneringarna slaviskt när man var liten. Så det ska bli riktigt roligt att vara med och delta.

"Har väl gillat vad de har sett"

Max Friberg är inte alltid spelaren som sticker ut om man endast kollar poängprotokollet. Även om han vann skytteligan under guld-slutspelet förra säsongen så är Skövdekillen mest känd för sitt slit över hela isen.

Vilket han tror kan ha lett till uttagningen.

– De har väl följt inledningen och gillat vad de har sett. Jag kan tänka att det är boxplay-spel och allt det där, det har ju inte blivit några mål framåt. Men jag vet inte faktiskt inte, jag gissar mest.

ANNONS