Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Paul Maurice är inte glad på Matthew Tkachuk. Bild: DAVID BERDING
Paul Maurice är inte glad på Matthew Tkachuk. Bild: DAVID BERDING

Maurice anklagar spelare för att medvetet ha skadat Scheifele

Under lördagsnatten möttes Winnipeg Jets och Calgary Flames i NHL. Calgary vann med 4–1, men eftersnacket skulle handla om en skada.
– Det var en smutsig, vidrig spark som kunde ha avslutat Marks karriär, rasar Winnipegs coach Paul Maurice på den digitala presskonferensen.

NHL är igång igen.

Under lördagen möttes Winnipeg Jets och Calgary Flames.

Matchen slutade 4–1, men resultatet överskuggades av en incident.

Incidenten uppstod redan i den första perioden, när Winnipegs viktigaste spelare Mark Scheifele såg ut att få en ganska oskyldig tackling från Matthew Tkachuk vid sargen.

Scheifele träffades dock av Tkachuks skridskoskena över vaden. Smällen tog illa på Scheifele, som fick hjälpas av isen av lagkamrater.

Efter matchen rasade Winnipegs coach Paul Maurice mot Tkachuk.

– Det var absolut avsiktligt. Det var en smutsig, vidrig spark mot baksidan av benet, sa Maurice under sin digitala presskonferens.

Tkachuk är sedan tidigare känd för sin hårda spelstil.

– Det syns inte på bilderna i tv-sändningen, men om man zoomar in från kameran vid blålinjen ser man tydligt. Han siktade på benet. Han kunde ha skurit av hälsenan. Han kunde ha avslutat mannens karriär. Snuskigt. Vidrigt, sa Maurice under presskonferensen.

Tkachuk delar dock inte bilden.

– Det var en ren och skär olyckshändelse. Det känns fruktansvärt. Han är en så bra kille och det är inte bra för den här sporten när såna som han inte kan vara med, sa Tkachuk under sin presskonferens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.