Nummer ett? Just nu är det Johan Mattsson som har övertag i målvaktskampen i Frölunda. Hur är det nästa vecka?
Nummer ett? Just nu är det Johan Mattsson som har övertag i målvaktskampen i Frölunda. Hur är det nästa vecka? Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mattsson har insett vad som krävs för succé

Det tog ett tag, men sedan fattade Johan Mattsson vad som krävs för framgång.
– Jag vet vad jag behöver för att spela bra, träna bra och att orka med allt, berättar Frölundas målvakt.

ANNONS
|

När Frölunda besegrade Djurgården i premiären låg Johan Mattsson till stor del bakom segern, när han stoppade alla skott fram till den sista minuten av ordinarie tid.

– Han såg ut som han gjort på hela försäsongen. Lugn, stabil – och tidigt på plats. Och så hade han några matchavgörande räddningar, berömmer coach Roger Rönnberg.

Och när laget tar flyg till Arlanda och sedan buss till Gävle för möte mot Brynäs är det med största sannolikhet Mattsson som fortsätter i målet. Frölunda har kommunicerat att den målvakt som har form kommer att få stå flera matcher i rad.

– Så är det! Sedan kommer vi att komma till situationer där vi behöver spela in den andra, så vi inte spelar med samma målvakt hela säsongen, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

LÄS MER:Göteborg har aldrig lämnat Kallio

"Jag var smålat"

Men allt har inte varit enkelt för 26-årige Mattsson, som på resan till SHL haft en del problem att få med sig skallen alla gånger.

– Jag var lite smålat och gjorde precis det som krävdes av mig – och inte mycket mer. Det har jag fått lära mig, för det funkar inte. Jag har tagit ett par extra trappsteg – i gym, på is eller var det nu kan vara ... jag kör 100 procent och sedan får jag se var det kan räcka till nästa match.

När kom du på det – i SHL med Frölunda?

– Nänä, det var tidigare än så. Vad kan det ha varit? När jag var 18, 19, 20. Det har varit småsteg hela tiden, berättar Mattsson.

Just skiftet från Timrå IK till Frölunda HC ruskade om Mattsson.

– Flytten hit har blivit ett stort steg. Både på isen och inne i gymmet, tycker jag. Jag trycker på bättre och vet vad jag behöver för att spela bra, träna bra och att orka med allt.

Och om Mattssons konkurrent Johan Gustafsson har en del problem med nattsömnen som nybliven pappa så kan det bli ombytta roller lite längre fram på säsongen.

ANNONS

JM ska nämligen, tillsammans med sambon Caroline Ekstrand, också bli föräldrar.

– Tidigt i februari är det dags. Landslagsuppehållet har vi tajmat in det på, haha. Men det brukar ju sällan komma i tid, så jag hoppas det blir en dag när jag är i närheten av Göteborg, säger Johan med ett brett leende.

Och vid sidan av njuter Roger Rönnberg av sina målvakter för tillfället.

– De konkurrerar väldigt bra just nu! Fan vilka härliga ögon JG har. Nu sitter han som en tiger i en bur och väntar på att bli utsläppt. Han ser ganska hungrig ut. Så båda två är precis där vi vill ha dem. De känns lugna och trygga båda två. Bägge har något att jaga!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS