Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Mattsson: "Det får inte se ut som det gör för mig"

Johan Mattsson, 25, hade sin tyngsta kväll i Frölunda-karriären mot Liberec. Efter matchen var målvakten kritisk mot sin egen insats. – Det är för jävligt, säger han.

Karriären i Frölunda har pekat spikrakt uppåt för Johan Mattsson. Men mot tjeckiska Liberec under tisdagskvällen kom första rejäla bakslaget. Totalt fick han släppa sex puckar bakom sig och fick lämna isen med svaga 72 i räddningsprocent.

– Det är helt okej tills den tredje perioden. Då händer det något, de börjar slänga in puckar och försvarsspelet är jävligt dåligt. Min insats är inte bra heller, säger han.

Liberec som gör något annorlunda? Eller ni som gör något?
– Jag vet inte ... jag ser ju bara vad som händer. De slänger in puckarna och jag måste steppa upp där och göra någon räddning. Det får inte se ut som det gör för min del. Jag måste göra någon räddning för att hålla kvar laget i matchen, säger han och fortsätter.

– Det är ju aldrig kul att släppa in mål men sättet vi gör det på är väl en liten trend. Vi måste bli starkare i mitten och lyfta bort klubbor och ta bort styrningar. Sen måste jag göra mitt också. Nu var det för dåligt försvarsspel och en alldeles för dålig insats av mig också.

Första bakslaget sedan flytten till Frölunda, extra tungt?
– Ja, man vet ju att det kommer någon match där man inte presterar så bra. Det är bara för jävligt att den kommer nu men solen kommer att gå upp igen så det är bara att fortsätta jobba och så kommer det att vända. Det vet jag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.