Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Mattsson besviken efter dubbla missarna

Han har storspelat under säsongen och fått rejält med beröm. Mot Skellefteå bjöd dock Johan Mattsson, 26, på två av målen.
– Man blir förbannad, säger han efter matchen.

Båda Skellefteås första mål såg allt annat än otagbara ut för Johan Mattsson. Något som Roger Rönnberg var tydlig med efter matchen.

– Mattsson vill nog ha både ett eller två mål. Men han har stått på huvudet och räddat oss i tidigare matcher, säger Frölunda-tränaren.

Mattsson själv då?

Jo, han var lika besviken han.

– Det här var inte den bästa insatsen. Men det blev bättre ju längre matchen led, men det är surt såklart, säger han och fortsätter:

– Samtidigt kan det vara bra att få en tankeställare ibland.

Roger är inne på att du skulle tagit två av målen?

– Det första absolut, den slinker in och det händer ibland. Det är en på hundra och det är surt att de får den starten. Sen finns det saker att göra på de andra målen också. Sen vill jag alltid ta alla puckar jag släpper in. Det spelar ingen roll hur målen blir till för alla mål räknas lika mycket. Men ibland kommer en sådan här match och då får du komma fram till vad det är som gör att du spelar bra ibland, säger han och fortsätter:

– Sen om det blir mål på ett friläge eller ett slumpmål så räknas det fortfarande lika mycket. Man blir ju förbannad när man släpper en sådan puck men det var mycket hockey kvar efter första målet så det är bara att börja fokusera på nytt och ta nästa puck.

Slut på bränslet i tanken idag?

– Det håller jag med om. Skellefteå var jävligt heta i första och vi kom inte upp i vår nivå. Det var först i tredje som laget fick det spel som vi vill ha och jag fick det spelet jag vill ha. Det är surt men skönt att vi har match snart igen så vi kan ta revansch.

Roger Rönnberg har varit tydlig den här säsongen. Hetaste målvakten står för Frölunda och efter två missar av Johan Mattsson – innebär det att Johan Gustafsson står mot Djurgården på torsdag?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.