Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mattias Nörstebö tvingas till operation

Sedan början av november har Frölundabacken Mattias Nörstebö varit borta med ett skadat knä – nu står det klart att den 22-årige norrmannen tvingas till operation. – Förhoppningen har varit att kroppen skulle ta hand om det men det gick inte, säger tränare Roger Rönnberg till GT.

Skadorna har duggat tätt för Frölundas otursförföljde back.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I oktober missade Mattias Nörstebö fem matcher på grund av en hjärnskakning och sedan landslagsuppehållet har den 22-årige norrmannen varit borta med en knäskada.

Under fredagen står det klart att Nörstebö tvingas till operation. Frölundatränaren Roger Rönnberg säger till GT att det inte är något större ingrepp som väntar utan att man ska "skrapa bort lite tråkigheter i hans knä".

– Man har velat undvika operation. Förhoppningen har varit att kroppen skulle ta hand om det men det gick inte så nu måste de gå in och gräva lite, säger Roger Rönnberg till tidningen.

Efter operationen, som sker under måndagen, kommer man att kunna ge en prognos om hur länge Nörstebö blir borta. I skrivande stund har norrmannen missat 14 matcher för Frölunda. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.