Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Mats Zuccarello ska skänka pengar för varje poäng – resten av karriären

1 000 kronor per poäng – under resten av karriären.
Det är vad den norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello väljer att skänka för att barn ska kunna idrotta.
– Jag tycker det är väldigt givande att ha den här möjligheten, säger han till norska VG.

Mats Zuccarello, 33, är Norges främsta hockeyspelare genom tiderna och har varit en nyckelspelare i världens bästa hockeyliga sedan debuten i New York Rangers 2010.

Numer representerar han Minnesota Wild, vilka betalar honom strax över 51 miljoner kronor per säsong fram till och med 2024.

Sedan en tid tillbaka har Mats Zuccarello, likt många andra stjärnor, valt att engagera sig i samhället genom olika initiativ. 2016 valde han att starta Zuccarellostiftelsen, som främst riktar sig mot att norska barn ska kunna idrotta.

Nu meddelar norrmannen att han kommer skänka 1 000 norska kronor (ca 960 svenska kronor i dagens växelkurs) för varje poäng han gör – resten av karriären – till sin stiftelse.

Ser sport som en tredje förälder

Något som hade renderat i 38 000 kronor den gångna säsongen.

– Jag tycker det är väldigt givande att ha den här möjligheten. Att vara lyckligt lottad och vara i en situation där du betyder någonting för någon. Jag är i en position där jag kan använda namnet på ett positivt sätt och hjälpa andra. Jag minns hur mycket jag uppskattade att spela sport och använda sporten som ett sätt att växa upp på när jag var liten, säger han till norska VG.

Han utvecklar sina tankar kring hur viktig idrotten är för barn.

– Sport är lite som en ”tredje förälder”. Du lär dig så mycket från det. Strukturer från att spela i ett lag, många saker, som du kan ta med dig till arbetslivet eller livet i allmänhet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.