Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mats Zuccarello skänker 1000 kronor för varje poäng

Mats Zuccarello är en av Norges mest välbetalda idrottare. Nu kommer han skänka en del av sin lön till välgörenhet – närmare bestämt 1000 kronor per poäng i NHL.
– Jag är i en position där jag kan använda mitt namn på ett positivt sätt och hjälpa andra, säger han till VG.

NHL-stjärnan Mats Zuccarello vill med sin stora lön hjälpa andra. Därför har han startat en stiftelse i syfte att underlätta för barn och ungdomar i hemlandet Norge att idrotta.

Till den stiftelsen kommer 33-åringen skänker 1000 kronor per poäng han gör – under resten av sin NHL-karriär, det skriver norska VG.

– Jag är i en position där jag kan använda mitt namn på ett positivt sätt och hjälpa andra. Jag kommer ihåg hur mycket jag värdesatte idrott och att det var en del av uppväxten. Idrotten blir en slags tredje förälder. Då lär du dig så mycket av att hålla på med det. Struktur, att spela i ett lag och massor av saker som du kan ta med dig i arbetslivet eller livet i allmänhet, säger Mats Zuccarello till tidningen.

Tjänar 50 miljoner kronor

Det är inte första gången norrmannen engagerar sig i välgörenhet. Managern Kevin Skabo säger till VG att han uppskattar att Mats Zuccarello mellan 2014 och 2018 skänkte över tio miljoner kronor till välgörenhet.

Norrmannen har fyra år kvar på sitt kontrakt med Minnesota Wild och tjänar enligt VG omkring 50 miljoner kronor per år vilket gör honom till en av de norska idrottare som tjänar mest.

Förra säsongen, debutsäsongen i Minnesota, gjorde Zuccarello 37 poäng. Han anslöt till Minnesota Wild inför förra säsongen efter att ha tillhört New York Rangers i många år. Dessförinnan har han bland annat gjort två säsonger i Modo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.