Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Mats Rosseli Olsen körde in i målvakten – fick matchstraff

Mats Rosseli Olsen körde in i Skellefteås målvakt – och fick matchstraff. Ett korrekt domslut enligt Frölundas tränare Roger Rönnberg – som dock sågades på sociala medier efter ett skratt i tv-sändningen.
– Jag hoppas ingen tror att jag står och skrattar åt att en målvakt blir skadad, säger Rönnberg till GP.

Det svängde under den första perioden mellan Frölunda och Skellefteå. Båda lagen lyckades få utdelning och sent i perioden hade västerbottningarna ledningen med 2–1.

I jakt på kvittering dundrade Frölundas speedkula Mats Rosseli Olsen fram på högerkanten, för att sen skära in och åka mot mål för att avlossa ett skott.

LÄS MER: Stefan Elliott tillbaka i Frölunda som nybliven pappa

Norrmannen vek dock inte av efter skottet och körde i stället rakt in i Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall som blev liggandes på isen. Efter en stund reste sig Lindvall upp igen och fick bytas av, in kom i stället Frölundaprodukten Arvid Söderblom.

Smällen mot Lindvalls huvud innebar att det var slutspelat för Rosseli Olsen – som fick matchstraff för situationen.

I båset skrattade Roger Rönnberg – och när sändande C More la ut klippet fick Frölundas tränare många emot sig på sociala medier.

– Jag hoppas ingen tror att jag står och skrattar åt att en målvakt blir skadad. Jag tycker bara att det är så tråkigt för vi har jobbat så mycket med Mats Rosseli Olsens attackspel och hans inbrytningar ... så jag tycker att det var lite galghumor att han då blir utvisad när han gör det så jäkla bra! Det är jättetråkigt att han blir skadad. Inte fan ... det skulle jag aldrig nånsin stå och skratta åt. Om folk tror det, säger Rönnberg.

Frölundas tränare Roger Rönnberg tyckte det var korrekt att dela ut matchstraff på Mats Rosseli Olsen. Bild: SUVAD MRKONJIC
Frölundas tränare Roger Rönnberg tyckte det var korrekt att dela ut matchstraff på Mats Rosseli Olsen. Bild: SUVAD MRKONJIC

Rönnberg: Korrekt dömt

Rönnberg fortsätter och slår fast att det var korrekt att Mats Rosseli Olsen fick matchstraff.

– Det är absolut inget medvetet från Rosseli. Han försöker hinna undan, men han hinner inte undan. Och han kommer i hög fart. Det är en svår situation. Det han gör är ett högklassigt anfallsspel, att kunna växla en back på det sättet och ta sig in på insidan. Men den här gången blev marginalerna för små. Och vi vill inte ha skador på målvakter – och därför har vi den regeln att målvakterna är fredade i den blåa färgen. Så är det.

LÄS MER: Linus Nässén förlänger med Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.