Frölundas ordförande Mats Grauers har fullt förtroende för ledarstaben trots att det laget går trögt.
Frölundas ordförande Mats Grauers har fullt förtroende för ledarstaben trots att det laget går trögt. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mats Grauers: ”Våra fans har lite kort minne”

Frölunda är sämst i SHL under 2021 – men än finns förtroendet för laget kvar.
– Vi älskar engagemanget hos våra fans – men deras minne är lite kort! Roger Rönnberg och Fredrik Sjöström har vårt fulla förtroende, säger ordförande Mats Grauers.

ANNONS
|

Längst ner i ett nästan öde Scandinavium sitter Frölundas ordförande Mats Grauers. Han får se ett lag som återigen hamnar i underläge och får kämpa för att göra mål.

Inte förrän i tredje perioden lossnar det.

Karl Henriksson gör sitt första mål nånsin i A-laget – och det tänder Frölunda. Tre mål blir det på tre minuter.

– Jag ser spelare som gör sitt bästa – men spelare som är väldigt pressade av situationen. De resultat som vi haft en period påverkar dem. Jag saknar inte viljan, inte ambitionen. Jag tror att om vi får lite medgång så kommer det att vända. Men vi måste jobba oss till den medgången, analyserar ordförande Grauers.

ANNONS

LÄS MER:Frölundas besked: Skjuter upp bytet av logotyp

Rop på avgång i sociala medier

På allt mer påträngande sociala medier ökar trycket – och röster höjs för sparken för både den ene och den andre och den tredje i Frölunda HC.

– Vi älskar engagemanget hos våra fans – men deras minne är lite kort! De senaste åren tycker jag att exempelvis Roger Rönnberg och Fredrik Sjöström verkligen har visat var de kan. Och det kan de fortfarande. De gör verkligen sitt bästa – och de har vårt fulla förtroende! Det finns ingenting annat, säger Mats Grauers med eftertryck.

LÄS MER:Henrikssons första mål tände Frölunda ordentligt

Kapten Joel Lundqvist sa så här tidigare i veckan:

”Vi har alla chanser i världen att fortfarande göra nåt bra av säsongen! Vi har varit i situationer förr där folk har räknat ut oss. Vi har tid på oss att göra nåt riktigt bra av det här – trots allt.”

Mats Grauers håller med.

– Det har vi ju! I alla fall så länge vi får vara med och spela. Vi skapar ju mycket – men har inte haft förmågan att få in pucken hittills.

Väntar med summering – tills säsongen är slut

Är laget felbyggt den här säsongen?

– Nähä. Jag har ett jättestort förtroende för vår sportsliga ledning. Jag har ett jättestort förtroende för de som är coacher i laget. Jag har jättestort förtroende för de som är spelare. Det ändrar ingenting. Vi summerar när säsongen är slut. Då kommer vi göra en utvärdering – och i de bästa av världar är det en väldigt positiv utredning, säger Mats Grauers.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS