Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Matiss Kivlenieks räddade livet på Elvis Merzlikins och hans familj

NHL-målvakten Matiss Kivlenieks dog den 4 juli efter en fyrverkeriolycka. På torsdagen hölls en minnesceremoni för honom. Där berättade landsmannen Elvis Merzlikins nya uppgifter om vad som inträffade.
– Han räddade min ofödda son, han räddade min fru och han räddade mig, sa Merzlikins.

Tidigare i juli avled NHL-målvakten Matiss Kivlenieks i samband med en fyrverkeriolycka. Hela ishockeyvärlden var i sorg när nyheten om att den lettiske 24-årige burväktaren hade gått ur tiden.

Under torsdagen hölls en minnesstund för Kivlenieks i Columbus, staden där han spelade i laget Blue Jackets. I laget finns även målvaktens landsman Elvis Merzlikins. På minnesstunden valde han att hålla ett tal till sin avlidne lagkamrat. Merzlikins sa att hans son kommer att heta Matiss när han föds och att Kivlenieks dog som en hjälte.

– Det är inte jag som säger det. Det var doktorerna, sa Merzlikins.

Samtidigt berättar han nya uppgifter om olyckan.

– Jag stod och kramade min fru sex, sju meter bakom honom. Han räddade min ofödda son, han räddade min fru och han räddade mig. Han räddade sin sista puck, sa Merzlikins.

LÄS MER: Nya uppgifter om NHL-målvaktens död

De båda letterna stod varandra nära. Under Kivlenieks tid i Columbus bodde han hos Merzlikins.

– Min fru berättade att hon var orolig för vårt äktenskap, eftersom jag och Matiss hade vår bromance, sa Merzļikins samtidigt som han skrattade mellan tårarna.

LÄS MER: NHL-målvakt hittad död – blev 24 år gammal

Kort efter dödsbeskedet tidigare i juli rapporterade AP att dödsorsaken var ett brösttrauma orsakad av en explosion från en fyrverkeripjäs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.