Mathis Olimb om övergreppslarmen: ”Skräckhistoria”

Den kanadensiska juniorligan CHL stämdes tidigare i år efter att det framkommit historier om grova fysiska och sexuella övergrepp mot unga spelare. Nu berättar den tidigare Frölundaspelaren Mathis Olimb, som spelat i ligan, om sina erfarenheter.
– De äldre spelarna var upplärda till att förtrycka de yngre, säger Olimb till VG.

ANNONS
|

Det var i mitten av juni som det rapporterades om att rättegången i Toronto inletts där två hockeyspelare stämt fyra kanadensiska juniorligor. Däribland CHL (Canadian Hockey League), som är paraplyorganisationen för de tre juniorligorna OHL, WHL och QMJHL.

Anledningen var övergrepp som spelarna uppgav att de utsatts för.

LÄS MER:Chockuppgifterna – fick onanera inför sina tränare

Nu har norska VG varit i kontakt med den före detta Frölundaspelaren Mathis Olimb. Har han representerat två klubbar i juniorligan CHL och berättar att det var en tuff värld att komma in i och säger så här om berättelserna som uppkommit:

– En skräckhistoria, och jag har hört om skräckhistorier från den ligan. Jag var aldrig vittne till det som beskrevs. Men som nykomling var det en tuff miljö att komma in i. De äldre spelarna var upplärda till att förtrycka de yngre, säger Mathis Olimb till tidningen.

ANNONS

”De gick lite längre”

Han berättar att hierarkierna i lagen där borta skiljer sig väldigt mycket från hur det är i Norge.

– I Norge får de yngre plocka upp puckarna efter träning. I CHL gick de lite längre. Men det var inte i närheten av det som beskrivits om det här. Då hade jag ha åkt hem, säger Olimb.

Mathis Olimb har gjort 243 matcher för Frölunda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS