Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Matchvinnaren om hjälterollen: "Aldrig hänt förut"

Mattias Nörstebö blev matchhjälte när han skickade in det avgörande 2-1-målet för Frölunda i rivalmötet mot Djurgården. En roll han inte är van vid att inneha. – Första matchen jag har avgjort i SHL, säger han.

Frölunda fick en mardrömsstart på storstadsmötet när Djurgården redan efter 20 sekunder tog ledningen i Scandinavium. Då fanns Mattias Nörstebö på isen. Men kvällen skulle ändå sluta väl för Frölunda och norrmannen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Med 1-1 på resultattavlan efter full tid krävdes övertid för att avgöra rivalkampen. Väl där behövdes bara 51 sekunder för att få till ett mål. Matchhjälte? Mattias Nörstebö. För första gången på 104 SHL-matcher fick 21-åringen, som inför den här säsongen kom till Frölunda från Brynäs, ikläda sig rollen som matchhjälte. Något han inte är van vid. 

– Det är inte jättemånga matcher man har fått göra det. Någon gång tidigare har jag gjort det, men det var första gången i SHL.  

Han fortsätter:

– Skönt att få bidra med mål och poäng.

"Hade jag glömt för längesen" 

Men att målet skulle vara någon extra revansch för den snöpliga starten tyckte han inte. 

– Det är klart det är skönt att hjälpa till och avgöra. Men jag tänkte inte på det första bytet, det hade jag glömt för längesen. 

Hur upplevde du målet? 

– Det gick fort. Jag fick ju hoppa in med Tömmernes och Casey Wellman i tre mot tre-spelet och fick en bra passning. Jag missade mitt första skott, men det var skönt att få tillbaka pucken och sätta dit returen. 

Tränare Roger Rönnberg var glad över att just Nörstebö fick skicka in den avgörande pucken. 

– Jätteroligt för Nörstebö att få avgöra. Han har gjort några av sina bästa matcher här på slutet. 

"Några steg framåt" 

En analys matchhjälten delade. 

– Det har varit lite tungt, jag har inte riktigt fått lägena jag vill ha där ute. Det var väldigt viktigt för mig personligen att få känna att jag kan bidra med poäng och mål också. Jag tycker de senaste matcherna har varit några steg framåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.