Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Matchhjältens glädje: "Klart att man får självförtroende"

Han har haft svårt att få spelet att stämma under säsongen. Mot Skellefteå lossnade det för Simon Hjalmarsson.… – Skönt att det var jag som kunde avgöra nu, säger han.

Inför säsongen värvades Simon Hjalmarsson från CSKA Moskva och KHL för att bli en poängsspelare av rang i Frölunda. Under grundserien blev det "bara" 16 (5+11) poäng på 51 matcher för Hjalmarsson.
Mot Skellefteå i den första kvartsfinalen var han dock bäst på isen och satte matchavgörande 1–0 och 2–0 innan Nicklas Lasu kunde peta in 3–0 i tom kasse.
– Vi jobbar bra hela matchen och förtjänar våra mål. Det blev rätt viktiga mål psykologiskt då de kom i rätt tid i matchen, säger Hjalmarsson.

Inför matchen pratade han med GP om vikten att fler spelare klev fram i slutspelet och att han hoppades vara en av dem.
– Ja, det var intervjun som gjorde susen där. Jag fick mig en funderare, nej då. Men det är skönt att göra mål men det är vinsterna som räknas. Nu blev målen avgörande och jag vill vara med och avgöra matcherna.

Skönt eller?
– Klart att man får självförtroende av det. Men det är ju segrarna som räknas i slutändan, inte individuella poäng och så. Men någon måste ju avgöra och det är skönt att jag kunde göra det nu.

Har säsongen varit tung för dig?
– Klart att jag inte har varit nöjd. Samtidigt har det gått bra för laget och fungerat ändå. Det är en lagsport, vill bidra med mer än jag har gjort. Grubblar man för mycket och då fuskar man med det som är viktigt och då är man illa ute som hockeyspelare. Det är bara att borra ner huvudet och köra, hemma har jag varit förbannad, här måste jag gå högt med huvudet och inte dra med någon annan i det där. Jag har inte grubblat alltför mycket.

I slutet av matchen sjöng fansen Simon Hjalmarssons namn – något huvudpersonen själv missade.
– Jag la inte märke till det, jag var så uppe i matchen. Men det är kul att de sjöng och att det lossnade. Men det här är bara en match, det är först till fyra som gäller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.