Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matchhjälten saknas för Frölunda efter smällen

Sebastian Stålberg fick en smäll på knät mot Karlskrona. En smäll som är så pass allvarlig att han missar mötet med Brynäs på torsdag. – Han vilar, säger Roger Rönnberg.

Han hade en finfin kväll mot Karlskrona och gav Frölunda ledningen med 3–2 i matchen som slutade med seger för Frölunda med 4–3. Efteråt satt Sebastian Stålberg med ett kraftigt lindat knä i omklädningsrummet.
– Det ser värre ut än det är, sa han då.

Under onsdagens träning var han inte med på isen. Men när träningspasset vankade mot sitt slut kom han ut från katakomberna i Scandinavium.
– Vi får se om jag spelar, säger han med ett leende.

Frölunda-spelarna är medvetna om att alla frågor om skador hanteras av Roger Rönnberg. Tränaren vill ha full kontroll på vad som sägs kring spelarnas fysiska status. Så Roger, spelar Stålberg mot Brynäs?
– Nej, han vilar. Efter det blir det dag för dag som gäller. Han har varit och röntgat, de har gjort det med magnetkamera så jag är inte orolig för att det är något allvarligt, säger Rönnberg.

Victor Olofsson var inte heller med på träningen, hans status?
– Han åkte på en smäll senast men ska kunna spela. Han vilade träningen bara, det är inget allvarligt. Beslut tas under torsdagen men allt pekar på att han kan spela.

Ett litet glädjebesked för Roger Rönnberg och Frölunda Indians är att backen Jonathan Sigalet är tillbaka efter sin fem matcher långa avstängning.
– Det är bra att han är tillbaka. Han är vältränad och har haft tuffa veckor där han fått träna hårt. Det är självklart tråkigt för honom att vara utanför, det är jobbigt i vår verksamhet att få träna så hårt som han har fått göra, säger Rönnberg och fortsätter.
– Det är bra både för laget och för honom själv att han är tillbaka.

Vad betyder det för er?
– Väldigt mycket! Särskilt i försvarsspelet för där tycker jag att Jonathan varit en av våra bästa spelare. Han har varit bra i närkampsspelet där han är bra på att få stopp på motståndarnas forwards. Han betyder mycket för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.