Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Massflykt i Frölunda - elva profiler lämnar

Hela elva spelare lämnar den svenska mästarklubben efter semifinaluttåget. Däribland Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren och Nicklas Lasu. Det bekräftar klubben på sin hemsida – Det är klart att det finns spelare bland de elva som vi hade velat behålla och jobba vidare med, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Bara dagar efter att Frölunda åkte ur slutspelet står det klart att hela elva spelare lämnar klubben. GP kunde redan på tisdagsförmiddagen berätta att Nicklas Lasu är en av dem, och att han försvinner till en finsk klubb.

27-åringen från Mölndal debuterade för Frölunda 2007 och har sedan dess växt ut till en nyckelspelare och ledargestalt för indianerna. Totalt blev det 424 SHL-matcher och 109 poäng för Lasu, som förutom två utlåningar i Borås tillhört klubben hela sitt liv.

LÄS OCKSÅ: Trotjänarens avsked: "Känner en oerhörd stolthet"

Den här säsongen blev det 14 poäng på 48 matcher för Lasu, som nu tillsammans med 13 andra spelare presenteras av finska Kärpät, där han skrivit på ett tvåårskontrakt.

"Det är så hockeykartan ser ut"

På tisdagseftermiddagen bekräftade Frölunda att förutom Lasu hela tio andra spelare lämnar klubben inför nästa säsong. De totalt elva spelarna är:

Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik.

– Det är klart att det finns spelare bland de elva som vi hade velat behålla och jobba vidare med, säger Fredrik Sjöström och fortsätter:

"Upp till dem att berätta vad de ska göra"

– Samtidigt är det förstås svårt när det finns andra klubbar och andra ligor som lockar. Det är så hockeykartan ser ut, det är inte mycket vi kan göra åt,  det är en del av vår verklighet.

LÄS OCKSÅ: Beskedet om poängkungen: "Finns flera som vill ha honom"

Förutom Lasus flytt till Finland är mycket fortfarande oklart kring de övriga spelarnas framtid, och Fredrik Sjöström bjuder inte på några svar:

– Vi berättar vilka spelare som inte blir kvar – sedan är det upp till dem  att berätta vad de ska göra, säger han.

"Går inte att gråta"

Att Frölunda tappar ett stort antal spelare mellan säsongerna är inte ovanligt. Inför den nyss avslutade säsongen var situationen exempelvis liknande.

LÄS OCKSÅ: De var bäst i Frölunda – spelare för spelare

– Så är det och det är som sagt den verklighet vi lever i, det går inte att gråta över spilld mjölk. Samtidigt är det inget som bara händer tvärt. Vi jobbar hela tiden med kontinuitet och tittar långsiktigt när vi bygger vår organisation.

Vilka nya är på gång?

– Det är inget jag vill kommentera i nuläget, vi kommer att presentera spelare framöver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.