Markström storspelade – hyllar laget: "Fantastisk laginsats"

Han fick beskedet att han skulle stå bara timmar före premiären. Men Jacob Markström klev in och storspelade för Tre Kronor. – Kul att vinna, säger han till Viasat.

|

Henrik Lundqvist lämnade sent återbud på grund av sjukdom. Stjärnmålvakten hade inte ork nog att stå i målet för Tre Kronor.

– Han känner sig hängig, sa målvaktstränaren Stefan Lahde om beskedet.

Istället fick Jacob Markström ta över. Vancouver-målvakten klev in och storspelade för sitt Tre Kronor.

–Vi gör en fantastisk laginsats. Första perioden och halva andra perioden står ju matchen och väger. Båda lagen släpper inte till några chanser. Vi spelar riktigt bra försvarsspel och det var skönt att få både 1–0 och 2–0. Sen visste vi att vi var tvungna att spela smart i sista. Sen kommer målet med 30 sekunder kvar, säger Markström till Viasat.

– Sen fick de nästan ett mål till så det var skönt när slutsignalen gick. Vi gör en fantastiskt fin match.

Målet som dömdes bort, dömdes bort för att Alexander Ovechkin slagit in pucken med handen. Något som Markström tackar Anton Strålman för.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag fick syn på honom lite sent och ville inte röra på mig då jag inte visste vart pucken var. Jag lät backarna sköta det och Strålman räddade mig där. Han störde honom så att han inte fick klubban på den. Jag får tacka Anton för den, säger Markström.

Beskedet att han skulle stå fick han när han kom till hallen för att förbereda sig till matchen.

– Det var kul att spela. Nervöst men så fort pucken släpptes så släppte allt.

Men om Lundqvist är redo för spel mot Finland på tisdag, då?