Frölundas spelare deppar efter chockförlusten mot Brynäs
Frölundas spelare deppar efter chockförlusten mot Brynäs Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mardrömspremiär för Frölunda – föll mot Brynäs

Det var inte såhär Frölunda ville börja säsongen. Fullsatta läktare och när det stod 0–5 på jumbotronen växte buropen.
– Hade jag suttit på läktaren med Frölunda-tröja hade jag gått hem i andra perioden, säger Roger Rönnberg.
– Det är bara att be om ursäkt till alla på läktaren, säger Simon Hjalmarsson.

ANNONS
|

Inför premiären mot Brynäs var det mycket snack om att hålla känslorna i styr i Frölunda. Att inte låta den där bägaren rinna över och bli för heta ute på isen. Det skulle visa sig att det blev precis tvärtom.

För det var Brynäs som var hetare, ja betydligt mycket hetare än Frölunda den här kvällen.

Nicklas Danielsson gav gästerna ledningen, Daniel Mannberg utökade till 2–0, Jacob Blomqvist till 3–0, Anton Rödin till 4–0 och Adam Brodecki till 5–0.

– Hade jag suttit på läktaren med Frölunda-tröja hade jag gått hem i andra perioden, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det här var en tråkig start på säsongen och då inte bara resultatet. Det är både prestationen och sättet vi uppträder på. Det är ett lag som åker runt och tittar på och jag kände inte igen killarna alls från början. Såhär vill vi inte se ut på hemmaplan och det gör mig lite förvånad över att vi spelar Brynäs exakt i händerna. Det gör mig både besviken och fundersam.

ANNONS

Varför ser det ut som det gör?

– Man börjar leta förklaringar direkt men innan jag har pratat med spelarna blir det bara gissningar. Skulle jag sitta nu när jag är sur och besviken blir det bara fel.

Siffrorna skulle hyfsas till lite i den tredje perioden när Anders Grönlund reducerade och Simon Hjalmarsson tryckte in en puck i powerplay.

Men siffrorna stannade på 2–5 den här lördagen och det var en premiär som Frölunda snabbt bara vill glömma.

– Det är bara att be om ursäkt till alla som kom hit idag. Det är en publikfest och vi bjuder inte upp alls. Men vi kan inte gräva ner oss bara för det, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

– Jag hade förstått om publiken hade gått hem. Det får bli en dålig match nu men sen måste vi fan sätta stopp. Det skulle vi gjort i matchen också men det var något som saknades.

Hur styggt tar den här förlusten på självförtroendet?

– Det var en käftsmäll, det var det. Men tittar man på hur många käftsmällar vi åkte på förra året och ändå reste oss så är det inget problem. Men vi kan inte sopa det här under mattan. Vi måste vara bättre.

ANNONS
ANNONS