Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ellie Punnett blev GHC:s enda målskytt mot Brynäs. Arkivbild. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Mardrömshelg för GHC – dubbla storförluster

Göteborgs tunga helg i SDHL fullbordades under söndagen. 0–5-förlusten mot Leksand följdes upp med 1–7 mot Brynäs.
– Vi var inte riktigt redo från början, säger GHC:s tränare Oscar Annell.

På lördagen förlorade Göteborgs HC en skottmässigt jämn match mot Leksand med 5–0. Tabelljumbon var således ute efter revansch när man tog emot Brynäs i den sista matchen i SDHL före årsskiftet.

Men GHC fick värsta tänkbara start. Redan efter nio minuter tog tränaren Oscar Annell timeout sedan Katerina Mrazova och Evelina Raselli gjort varsitt mål fram till 2–0 för Brynäs.

– Brynäs har många skickliga spelare som driver på. De har ett bra passningsspel och vi tittar för mycket puck, säger GHC:s tränare Oscar Annell.

Tre mål på tre minuter

Mardrömmen blev raskt värre för hemmalaget och tre minuter senare hade GHC släppt in ytterligare tre mål.

– Vi var inte riktigt redo från början. Visst hade vi analyserat och pratat om Brynäs inför matchen men ute på isen är vi inte med från start, säger Oscar Annell.

Efter ytterligare två baklängesmål i den andra perioden fick försvararen Ellie Punnett in ett tröstmål i powerplay i den tredje. Slutresultatet skrevs till 1–7 och GHC är alltjämt jumbo i tabellen utan seger sedan slutet av oktober.

Nu väntar ett par veckors vila fram till 11 januari.

– Vi behöver studsa tillbaka, spela mer komfortabelt och få upp självförtroendet. Det finns flera spelare som glimtar till då och då men vi behöver få kollektivet att fungera, säger Oscar Annell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.