Andreas Johnsson.
Andreas Johnsson. Bild: DANIEL STILLER

Mardrömsbeskedet för Johnsson – efter operationen

Knäskadan skulle hålla den tidigare Frölundastjärnan och nuvarande Torontospelaren Andreas Johnsson från spel i två månader. Nu kommer nya tunga besked. Svensken har tvingats till operation och blir borta i ett halvår.

ANNONS
|

Andreas Johnsson stormade in i NHL förra säsongen och gjorde över 40 poäng på sina 73 matcher när Toronto Maple Leafs gav honom chansen på riktigt för första gången.

Den här säsongen har svensken med förflutet i Frölundas juniorled såväl som a-lag snittat drygt 0,5 poäng per match, men nu har Johnsson en tuff tid framför sig.

Det var i lördagens match mot Dallas som Johnsson kolliderade med sin finske lagkamrat Kaspari Kapanen och skadade knäet.

Första domen löd att Johnsson skulle husera på skadelistan i åtminstone åtta veckor och missa resterande matcher av grundserien.

Men det blir betydligt värre än så.

ANNONS

Andreas Johnsson har tvingats operera sitt knä och kommer inte kunna spela ishockey under de kommande sex månaderna som läget ser ut. Han beräknas i och med det få göra comeback under slutet av förberedelserna till den kommande säsongen.

Toronto Maple Leafs är just nu inne i ett tufft race för att nypa en av de sista slutspelsplatserna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS