Roger Rönnberg kan får klara sig utan flera av sina ordinarie spelare i mötet mot Växjö
Roger Rönnberg kan får klara sig utan flera av sina ordinarie spelare i mötet mot Växjö Bild: MICHAEL ERICHSEN

Manfall i Frölunda – flera spelare kan missa mötet

Det väntas manfall för Frölunda mot Växjö efter sjukdomar, skador och ett stundande JVM. Men Roger Rönnberg ser det inte som något vidare problem.
– Det öppnar upp för andra spelare att visa upp sig, säger han.

ANNONS
|

Två matcher återstår för Frölunda innan det blir dags för lite jullov. Först bortamötet med Växjö på tisdag innan det är dags för Luleå på hemmais i Scandinavium på torsdag. Då kan det vara ett ganska decimerat manskap som Roger Rönnberg får ställa på benen.

Samuel Fagemo är iväg med på JVM, ett mästerskap där även Lucas Raymond skulle ha varit med men supertalangen har dragit på sig en virussjukdom och är borta på obestämd framtid.

Dessutom saknades både Karl Stollery och Theodor Lennström på måndagens träning.

– Han håller på att vänja sig, han fick en liten skada och håller på och vänjer sig vid sitt skydd. Vi får se när han är aktuell, säger Roger Rönnberg om Karl Stollery som tränade i den mindre rinken i Frölundaborg.

ANNONS

Han är inte aktuell för spel mot Växjö?

– Nej.

Hur är det med Lennström då?

– Han är sjuk.

Långvarigt sjuk?

– Nej.

Kan han vara med mot Växjö?

– Ja. Han är 50/50.

Manfall inget stort problem

En som däremot är tillbaka är Mats Rosseli Olsen som därmed kastas in i hetluften igen efter att ha varit borta ett tag.

Men att det saknas spelare för Frölunda är inget som Roger Rönnberg ser som något vidare stort problem.

– Det öppnar en chans för andra spelare att visa upp sig. Spelare som inte har fått spela så mycket så det är en fördel, att andra som står i ledet just bakom och väntar på att få starta och spela sina minuter nu får lite mer speltid, säger han.

Vad säger du om Växjö som lag?

– Det är ett lag som spelar med bra disciplin i sitt spel och är taktiskt sett väldigt duktiga. Det är aldrig lätt att åka ner till Växjö.

Är du överraskad att de inte fått bättre resultat med sig?

– Ja, det är jag. De presterade bra hockey i början av säsongen men fick inte med sig resultaten och det är jag lite förvånad över.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS