Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pär Mårts vill se förbättring.

Mårts efter VM-premiären: "Allt måste bli bättre"

Pär Mårts uppdrag: Se till att spelarna växer och blir bättre.

Nöjd med två poäng men inte mer än så. Enligt Pär Mårts behöver allt bli bättre om Tre Kronor ska nå framgång under ishockey-VM i Ryssland.

- Försvarsspel och anfallsspel. Allt måste bli bättre, sade han.

- Tror det räcker så, annars blir det många detaljer. Vi måste få flera spelare att växa och bli bättre. Blir de det så blir det även bättre lösningar. Det hänger ihop.

Lösningen?

Jobba med människorna.

- För mig handlar om att ge spelarna tillit och se till att de tror på sig själva. Det gäller att se möjligheterna, sade Mårts.

- Vi mötte professionella spelare som kändes starkare än vad vi gjorde. Jag tycker att de vann för många puckar. Men det här var en lärdom. Det blir många gupp längs vägen och det gäller för att lära sig av det och gå vidare.

Det är arbetet som väntar för Pär Mårts och resten av Tre Kronors ledarstab. Men förbundskaptenen hoppas även att truppens sex NHL-spelare kommer att hjälpa till för att få laget prestera bättre.

Därför var han lite extra belåten över att det var just Detroit-spelaren Gustav Nyquist som petade in det avgörande 2-1-målet i premiären mot Lettland.

- Det är kul att han får vara en bärande spelare och visa hur bra han är. Det ska vara NHL-spelarna, som är vana att möta de bästa varje dag, som ska gå i bräschen, sade Mårts.

För Tre Kronor väntar nu ett träningspass innan de på söndagskvällen ställs mot Danmark.