Målvaktsduon slåss om en plats: "Handlar om att göra allt för laget"

Lasse Johansson och Johan Gustafsson krigar varje träning för att få stå för Frölunda. Men någon vidare rivalitet finns inte mellan duon. – Nu handlar det om att göra allt för laget, inte jaget, säger Lasse Johansson.

ANNONS
|

Lasse Johansson fick fortsatt förtroende efter förra säsongen – samtidigt plockades Johan Gustafsson hem från AHL-spel i Nordamerika. Under grundserien delade de två målvakterna på uppgiften men när slutspelet började var det Lasse Johansson som fick stå. Det skulle krävas en skada på Lasse Johansson för att Johan Gustafsson skulle få chansen. När nu Lasse Johansson är tillbaka från sin skada står Roger Rönnberg inför ett litet lyxproblem.

– Det känns bättre och bättre för varje dag. Det är roligt att komma in i det igen och det börjar kännas bra. Vi får se om jag får spela höll jag på att säga, men Johan har spelat bra. Vi båda kommer kriga på varje träning för att visa att man vill spela, säger Lasse Johansson.

ANNONS

Hur är rivaliteten mellan er?

– Vi har en väldigt bra relation, fantastiskt bra skulle jag säga. Jag kände ett jäkla stöd av Johan i kvart och semi. I ett slutspel blir det väldigt mycket att man får tänka på laget före jaget, det enda viktiga är att gå till final. Nu försöker jag från sidan pusha Johan. Sen går man alltid in i sin egen bubbla. Men vi har väldigt mycket skratt och en härligt stämning, säger Lasse Johansson.

Johan, håller du med?

– Ja! Det har varit på topp hela tiden. Vi är riktigt bra vänner och hela teamet runt oss är bra. Vi pushar varandra och har så gjort under hela säsongen. Det är något vi kommer att fortsätta med nu.

Hur hanterar ni en petning i finalen?

– Båda vill ju spela, så är det alltid och det är inte annorlunda nu, säger Gustafsson.

– Jag skulle inte ens bli besviken. Jag är bara glad över att jag spelar i ett fantastiskt lag som nu är i final, säger Johansson.

I Skellefteå är det Markus Svensson som är ohotad som förstemålvakt. Bakom jagar Erik Hanses. En målvaktsuppsättning som får fina omdömen av Lasse Johansson.

ANNONS

– De är jättebra, ”Mackan” är ju landslagsmålvakt och Erik har vunnit många matcher som backup. Men vi ska göra allt för att göra det så svårt som möjligt för de. Jag tycker vi själva har haft ett väldigt bra försvarsspel under slutspelet och vi ska se till att Skellefteå inte kan hjälpa sina målvakter på samma sätt.

Skönt att vara i final eller?

– Ja! Jätteroligt och vi har haft det som mål hela säsongen, inte bara att ta oss till final utan att även vinna en final. Det känns grymt kul att få chansen, säger Johansson.

ANNONS