Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

Mäktiga segersviten bruten för Frölunda: "Vi får starta en ny"

En mäktig segersvit på 13 raka hemmasegrar är över för Frölunda efter förlusten mot Skellefteå. Då tar spelarna siktet på en ny svit. – Vi får se till att starta en ny, säger Sebastian Stålberg.

Det har varit svårt för SHL-lagen att komma till Scandinavium och Frölundaborg och plocka poäng under de senaste månaderna. Senaste förlusten på hemmais innan torsdagens förlust mot Skellefteå kom 15:e oktober mot Linköping.
Därefter följde en svit på 13 raka segrar på hemmais innan Skellefteå kunde ta död på den.
– Det är en rasande bra hockeymatch med två lag som vill spela. Två lag med ett offensivt mindset och två lag som på något sätt tar ut varandra. Det brukar vara kampen in mot kassen som avgör och där förlorar vi idag. Vi är lite runda, vi har mycket puck och skapar chanser men slår ett pass extra istället för att som Skellefteå, säger Roger Rönnberg och fortsätter.
– Där bestämmer sig killen för att göra mål, den attityden saknade vi och därför förlorade vi matchen.

Nästa match i SHL för Frölunda är just på hemmais. Då kommer Karlskrona till Göteborg för att spela omgång 40 i SHL. Frågan är om Frölunda då tar den första hemmasegern i en ny segersvit?
– Vi har ju självklart varit medvetna om den här sviten, särskilt de tre-fyra senaste matcherna då den kommit upp i ganska höga siffror. Men nu är den bruten, säger Sebastian Stålberg och fortsätter.
– Vi får se till att starta en ny istället.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.