Karlskogas Mikael Eriksson jublar med lagkamrater efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad den 23 september 2019 i Karlskoga.
Karlskogas Mikael Eriksson jublar med lagkamrater efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad den 23 september 2019 i Karlskoga. Bild: FREDRIK KARLSSON

Mötet mellan Karlskoga och Västerås gav 26 smittade

Den 28 augusti möttes Karlskoga och Västerås i en träningsmatch. Nu bekräftas 26 fall av covid-19 mellan lagen. 18 i Karlskoga, och åtta i Västerås.

ANNONS
|

Under förra veckan kom beskedet att 13 spelare i ishockeyklubben Bik Karlskoga smittats av covid-19.

Nu kommer beskedet att siffran har stigit till 18 smittade.

Laget mötte Västerås i en träningsmatch den 28 augusti.

Nu meddelar även Västerås att laget drabbats av covid-fall.

Hela åtta stycken – 26 totalt mellan de två klubbarna.

– Det är lite kaotiskt, eller har varit om inte annat. Klart att det blir ett hack i skivan, det skulle vara dumt att säga något annat, Jag tycker ändå att om vi kan komma igång i nästa vecka så känns det ändå okej utifrån omständigheterna, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till Sportbladet.

ANNONS

Västerås har bland annat fått dra in sin medverkan i Skoda Trophy, som spelades i Södertälje.

Karlskoga har fått ställa in flertalet träningsmatcher.

De smittade spelarna i klubben ska dock vara vid gott mod.

– Vi har ständig dialog med smittskyddsläkare på Universitetssjukhuset i Örebro och rättar oss efter vad de tycker är lämpligt. Det spekuleras i att vi kan dra igång verksamheten igen till helgen, alternativt i början av nästa vecka. Samtidigt vill vi inte gå händelserna i förväg, utan vi får ge det några dagar till, säger Torsten Yngveson till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS