Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lundqvists uppmaning till laget: "Måste göra det bättre"

Brynäs slog till tre gånger om i powerplay mot Frölunda i den första semifinalmatchen. Något som Nicklas Lasu vill få stopp på. ​– Det blir avgörande, säger han.

Sean Bergenheim blev utvisad tre gånger om – Brynäs gjorde mål tre gånger om. Efter tre powerplay för gästerna i söndagens möte hade Brynäs gjort tre mål.
– Vi ger matchen till Brynäs. Vi är slarviga i vissa delar av spelet. I deras powerplay får de något riktigt bra mål och sen är den en liten flytpuck men det där förtjänar man på något sätt. Kan vi sudda bort det där så finns det en bra chans, säger Nicklas Lasu och fortsätter.
– Det är klart att det blir avgörande. Framförallt att de gör tre mål på deras tre första powerplay. Det är extremt viktigt med boxplay och powerplay.

Frölundas lagkapten, Joel Lundqvist var även han kritisk till lagets insats i numerärt underläge.
– Vi måste göra det bättre i boxen och inte släppa allt vi får mot oss. Vi får jobba på. Ett mål gör mycket och när Brynäs fick sina utvisningar så blev det lite halvpanik direkt.

Att Frölunda och Nicklas Lasu var extremt nära att hämta upp underläge 0–4 till 4–4 är något som laget tar med sig.
– Det jag tar med mig är att vi inte kan ligga under med 4–0. Då blir det väldigt svårt att vinna matcher … vi måste pegga upp bättre för oss för att vi ska få en bra chans att vinna matcherna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.