Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Lundqvists nya benskydd – en succé bland fansen

Henrik Lundqvist är tillbaka i New York inför starten av NHL-säsongen och en detalj har gjort succé bland Rangers-fansen: Målvaktsstjärnan nya benskydd. – Som målvakt har man chansen att uttrycka vem man är, säger Lundqvist.

Efter en tids träning med Frölunda i Göteborg är nu Henrik Lundqvist tillbaka i New York för att slipa på det sista inför sin 13:e säsong i Rangers.

Mycket är sig likt men en liten förändring blir det för "Henke" denna säsong, nämligen benskydden. Efter att en bild på de nya skydden publicerats i sociala medier tog det rejäl spinn bland Rangers-fansen. 

Motivet på de specialdesignade skydden är Frihetsguddinnan med New Yorks skyline i bakgrunden. I en intervju med New York Rangers fick Lundqvist reda på det enorma gensvaret som skydden fått från supportrarna.

– Haha, i många år har man sytt på allt, men nu använder de en teknik där man kan trycka vad man vill på dem. I mitt tycke finns det inga gränser för vad man kan göra. Med de här skydden försökte jag matcha hjälmen jag har och den känslan den förmedlar. Jag gillar aggressiva skydd så då funkar Frihetsgudinnan bra. Som målvakt har man chansen att uttrycka vem man är, så det här är ett bra steg för oss, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.