Lundqvists besvikelse efter förlusten: "Gav bort det"

Henrik Lundqvist och hans Rangers föll tungt mot lokalrivalen New York Islanders. En förlust som sved för den svenske stjärnmålvakten. – Vi gav bort det här, säger han.

|

New York Rangers tog ledningen i derbyt mot Islanders i den första perioden genom Nick Holden. Men glädjen blev kortvarig då Islanders vände på steken i den andra perioden och sedan kunde vinna med 4–2 – efter två mål av Andrew Ladd. Henrik Lundqvist fick 22 skott mot sig och tvingades lämna matchen med svaga 86 i räddningsprocent. – Vi hade en period i andra då vi gjorde det tufft för oss. Jag tycker det är en bra match, vi jobbade hårt och hade chanser men vi gav bort dethär och det är en tuff känsla, säger Henrik Lundqvist efter matchen. Den svenske stjärnmålvakten var inte nöjd med Rangers spel i box- och powerplay. Utan delade ut en tydlig pik. – Ibland när du är en extra spelare på isen förlitar du dig på att andra ska göra jobbet, säger han. Lundqvist är efter ännu en förlust inte längre i topp bland svenskarna i NHL. Både Robin Lehner och Anders Nilsson har bättre räddningsprocent totalt än Lundqvists 91,1 procent. Toppar hela listan gör Minnesotas Devan Dubnyk med 93,3 procent.