Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lundqvist vill fortsätta: "Kanske gick händelserna i förväg"

Febersjuk i premiären. Tillbaka med besked mot Finland och nu vill Henrik Lundqvist fortsätta i kassen. – Det hoppas jag, säger han.

Den 34-årige superstjärnan är lagets kanske största stjärna och viktigaste spelare. I premiären mot Ryssland var han febersjuk och satt på läktaren. Då storspelade Jacob Markström i kassen för Tre Kronor. Mot Finland var Lundqvist däremot tillbaka mellan stolparna och stod för en lysande insats.

Lagkamraterna hyllade honom rejält efteråt och Viasat-experten Erik Granqvist menade att Lundqvist är den bäste målvakten Sverige har haft.
– Han är Sveriges bästa målvakt genom tiderna. Tillsammans med ”Honken och de andra”, säger han.

Henrik Lundqvist själv var kritisk mot sin insats trots att han gjorde 36 räddningar och höll nollan. Rangers-målvakten fick frågan på presskonferensen efter matchen om han vaktar kassen även mot Team Nordamerika under onsdagskvällen?
– Det hoppas jag …
– Jag kanske gick händelserna i förväg nu. Jag har inte pratat med Rikard och har inte spelat så många matcher. Jag spelade ju inte första så jag hoppas att jag får spela och jobba vidare på mitt spel. Vi är inte med i semin ännu. Det är viktiga poäng som står på spel men det är coacherna som avgör om man står.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.