Lundqvist tränar igen – kan göra comeback i kvartsfinalen

Han har saknats ute på isen för Frölunda. Men nu är Joel Lundqvist, 37, tillbaka och tränade återigen för fullt när det vankas kvartsfinal i Champions Hockey League.
– Man blir lätt frustrerad när man är vid sidan, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Han skadade sig i den första av två åttondelsfinaler mot Färjestad när han tappade balansen och dundrade in i sargen. Där och då försökte Joel Lundqvist fortsätta spela men tvingades efter ett test kasta in handduken.

LÄS MER: Göteborgaren som vill sänka Frölunda: "De är på en helt annan nivå"

Lagkaptenen var dock tillbaka till returmötet med Färjestad, det mötet som slutade med seger för Frölunda med 8–2 och avancemanget var klart.

I den matchen var det dock tydligt att Joel Lundqvist hade en hel del smärta.

– Segern smakar bra men det känns i kroppen, sa han efter matchen.

ANNONS

– Alla kunde se att han hade ganska ont när han spelade. Det är väldigt svårt för andra killar att tycka att de inte ska vara med när han kliver ut i en sådan match, sa Roger Rönnberg.

LÄS MER: Printz skulle lägga av – vann dubbla guld med Frölunda

Därefter har den nu 37-årige lagkaptenen saknats ute på isen för Frölunda, både när det gäller träning och matcher.

Men under måndagsträningen, dagen innan CHL-kvartsfinalen mot Biel-Bienne var Joel Lundqvist tillbaka ute på isen igen.

– Det är skönt att vara tillbaka och kunna köra med laget igen. Man blir lätt frustrerad när man får köra vid sidan och köra på egen hand. Det är ju här man vill vara, säger han och fortsätter:

– Det är är när du inte kan vara med som du förstår hur mycket du saknar det. Ibland rullar det bara på.

Hur svårt är det för dig att vara vid sidan av?

– Man kommer dit att man måste kunna spela sitt spel och på den nivå som man vill. Vi har en väldigt bra och bred trupp och är man inte hundra så ska man inte spela. Men det är ändå en utmaning att vara vid sidan.

ANNONS

Hur är du som supporter på läktaren?

– Jag får inte samma påslag som när ja spelar. Om det är viktiga matcher och slutspelsmatcher så blir man ju väldigt nervös, mer än när man spelar. Men är det en seriematch då är jag lite lugnare.

Efter att under delar av sin karriär haft ganska stora problem med skador har Joel Lundqvist varit förskonad från skador och frånvaro de två senaste säsongerna.

– Skador kommer och går men nu har jag inte haft några på ett tag. Jag vill alltid spela så mycket som det bara går men med vissa grejer kan du inte undvika. Det är svårt när man får en smäll och det tillhör sporten.

Redo för spel nu då?

– Vi har inte tagit ut laget ännu ... men det är klart man är sugen på att spela.

Är du orolig att du inte får en plats?

– Vi tar ut laget imorgon och då ser vi ... det har mycket med den egna statusen att göra.

Tillbaka ute på isen var även Mats Rosseli Olsen som även han varit borta på grund av skada efter att han tacklat sargen han med.

Däremot saknades Frölundastjärnan Rhett Rahkshani när laget tränade under måndagen.

ANNONS

– Han tränar inte, nej. Mer får du inte av mig när det är slutspelsdags, säger Roger Rönnberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS