Henrik Lundqvist var riktigt stabil i Rangers seger mot Anaheim.
Henrik Lundqvist var riktigt stabil i Rangers seger mot Anaheim. Bild: GARY A. VASQUEZ

Lundqvist tillbaka från bänken: "Varit het"

Henrik Lundqvist var tillbaka i New York Rangers mål – och levererade. "Henke" räddade 19 av 20 skott i matchen där Rangers slog Anaheim med 5–1 och tar upp kampen om lagets förstaspade.
– Man får vara försiktig när man analyserar och inte förstorar situationen för mycket. Georgiev har varit het och då är det naturligt att han får spela, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet.

ANNONS
|

Sedan Henrik Lundqvist anslöt till New York Rangers för lite mer än 14 år sedan har han varit "King Henrik" på Manhattan.

Den här säsongen har det trots allt blivit lite mer sparsamt med speltid för 37-åringen. Målvaktskollegan Alexandar Georgiev har varit Rangerscoachen David Quinns förstaval i tre av Rangers fyra senaste matcher, men inte för att "Henke" inte kommit upp i nivå.

– Om man ser vad jag stått inför och de räddningar jag gjort på farliga målchanser har det varit ett bra år. Men jag har inte vunnit så många matcher och det är alltid tungt. Man får dock vara försiktig när man analyserar och inte förstorar situationen för mycket. Georgiev har varit het och då är det naturligt att han får spela, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet.

ANNONS

När Rangers ställdes mot Anaheim Ducks var det dock Henrik Lundqvist som vaktade kassen och då var han tillbaka med besked. Rangers hade inga problem att besegra Anaheim och delvis tack vare "Henke".

Lundqvist räddade 19 av 20 skott i 5–1-segern och fick återigen höra ramsan "HEN-RIK" skanderas av hemmapubliken i Madison Square Garden.

– De såg trötta ut och de är inte tillräckligt bra för att ha mycket till chans utan tre toppgubbar som (Jakob) Silfverberg, (Rickard) Rakell och Ryan Getzlaf. Det är inte många som skulle ha det, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet.

ANNONS