Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lundqvist stor hjälte för Rangers mot stjärnorna

NY Rangers-målvakten Henrik Lundqvist såg till att poängligaledaren Sidney Crosby tvingades lämna isen utan poäng i NY Rangers 5–0-seger. – Väldigt tillfredsställande, särskilt mot sådant motstånd. Men det är så här vi måste spela om vill vara ett topplag, säger Lundqvist till Sportbladet.

Joakim Lindström har fått sparsamt med speltid under sin tredje NHL-sejour och inför mötet med Buffalo hade svensken gjort blott ett mål på 13 matcher. Men kanske lossnade det mot Buffalo där 30-åringen gjorde två mål på mindre än en minut i slutet av matchen, båda gångerna framspelad av Alexander Steen.

Steen bidrog med ytterligare en assist i matchen och samlade dessutom ihop nio utvisningsminuter. Vassast framåt var emellertid Jori Lehterä. Finländaren gjorde matchens tre första mål och utsågs till kvällens bästa spelare.

Henrik Lundqvist svarade för 33 räddningar och klarade säsongens tredje nolla när hans NY Rangers bröt Pittsburghs sju matcher långa segersvit och vann hemma med 5–0.

– Det är så här vi måste spela om vi ska kunna vara laget vi vill vara, om vi ska konkurrera i toppen. Det kräver väldigt mycket av alla, men så är det bara.

Forsberg bäst

Nashvilles Filip Forsberg gjorde mål för femte matchen i rad i 3–2-segern hemma mot Edmonton.

20-åringen hade även en assist och har gjort 17 poäng på 15 matcher. Forsberg står på plus 17 i plus/minus-statistiken, bäst i hela NHL.

När Washington vann hemma mot Columbus med 4–2 svarade Marcus Johansson, André Burakovsky och Nicklas Bäckström för två poäng vardera. Johansson gjorde två mål, båda gångerna framspelad av Burakovsky, och utsågs till matchens bästa spelare. Och Nicklas Bäckström spelade fram till Alexander Ovetjkins båda två mål.

Sedin avgjorde

Vancouvers Daniel Sedin sköt 4–3 i förlängningen hemma mot Ottawa, framspelad av Henrik Sedin. Tvillingbröderna var också med i förarbetet till Kevin Bieksas 3–2-mål i tredje perioden.

Och Marcus Krüger gjorde sitt andra mål för säsongen när hans Chicago vann hemma mot Tampa Bay med 3–2 efter straffläggning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.