Lundqvist skogstokig efter Svedbergs tjuvnyp

Joel Lundqvist tappade humöret fullständigt efter att Djurgårdsmålvakten, Niklas Svedberg slagit undan skridskorna på honom.
– Vi hade avstängning för slewfoot för något år sedan, men nu är det ingenting tydligen, säger Frölundas kapten.

ANNONS
|

Frölunda och Djurgården har byggt upp en rivalitet som växt under de senaste säsongerna. Robert Ohlsson var Roger Rönnbergs högra hand när han kom till Frölunda men står nu och leder Djurgården istället.

Men känslorna mellan Rönnberg och Ohlsson är inte de som är de hetaste direkt.

För ute på isen är det tydligt att det är två lag som inte direkt kommer fira jul tillsammans.

Det började redan inför nedsläpp när Dick Axelsson och Joel Lundqvist började att tjafsa med varandra.

– Vi kollade bara läget. Det är klart att han började hetsa och hålla på där. Men det är kul att han är tillbaka. Det händer lite, flinar Joel Lundqvist.

ANNONS

Det fortsatte när Robin Norell struntade i pucken och istället höll fast Ryan Lasch och blev än lite hetare när Dick Axelsson gav Mats Rosseli Olsen en tryckare på väg ut till utvisningsbåset.

Men de hetaste känslorna i den första perioden skulle Joel Lundqvist stå för.

Efter att pucken blivit blockerad stod Joel Lundqvist framför mål i powerplay. Då passade Niklas Svedberg på att dra undan skridskorna på Lundqvist som föll i isen och blev tokig och försökte ge igen på Svedberg men stoppades av hans lagkamrater.

"Jag hade blivit totalt jävla rasande. Det är noll chans att skydda sig", skriver förre Frölunda-profilen, Robin Figren på Twitter.

Experterna oense

I C Mores studio var det delade meningar kring Svedbergs tilltag. Experten Sanny Lindström var säker på sin sak.

– Det är solklar utvisning, säger han men får direkt mothugg av Johan Tornberg:

– Kom igen, han (Svedberg) måste få ge tillbaka. Han (Lundqvist) sprejar ju honom rätt upp i ansiktet. Då måste man få ge tillbaks lite. Eller hur? Det är lite kamp framför målet, säger C More-kollegan.

Sanny Lindström stod dock fast vid sin sak och tyckte att Svedberg, när han valde att fälla Lundqvist, fokuserade på helt fel saker.

ANNONS

– Det är klart att det ska vara utvisning. Han drar ju undan benen, det är en solklar tripping. Men det här är ju grejen med Svedberg. Svedberg spelar på en jättehög nivå nu. Ifjol, i Timrå var det de här sakerna han la fokus på hela tiden. Jag vet att han själv hela tiden vill balansera på gränsen och vara inne i matchen. Men när han kommer med den här är han lite ur balans. Det här gillar jag inte från Svedberg, skit i det och fokusera på att ta pucken.

"Ingenting tydligen"

Lundqvist var med på Lindströms spår – tjuvnypet skulle renderat i en utvisning, enligt lagkaptenen.

– Jag tycker att det är lite väl tydligt – för att inte ta den, säger Joel Lundqvist efteråt.

– Vi hade avstängning för slewfoot för nåt år sedan, men nu är det ingenting tydligen.

Han fick också det sista ordet mot en käbblande Dick Axelsson.

Du fick visa vem som bestämmer?

– Det är skönt att jag gör det! Ett tag till, skrattar Joel Lundqvist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS