Erik Karlsson och Henrik Lundqvist.
Erik Karlsson och Henrik Lundqvist. Bild: TT bild

Lundqvist på ärofyllda listan: "En av de bästa någonsin"

NBC har listat de bästa spelarna i NHL de senaste tio åren. Då tar två Frölundabekantingar plats på topp tio-listan. Erik Karlsson och Henrik Lundqvist. "Han är en av de bästa som någonsin spelat den här sporten", skriver tv-kanalen.

ANNONS
|

2010-talet går mot sitt slut och då har den amerikanske tv-kanalen NBC utsett de tio NHL-spelarna som varit bäst under decenniet.

Av de tio spelarna som toppar är två svenskar och båda med förflutet i Frölunda.

Backen Erik Karlsson och målvakten Henrik Lundqvist är de två som slagit sig in.

Karlsson placerar sig på en tredjeplats efter kanadensaren Sidney Crosby och ryssen Alexander Ovechkin och det är inte minst tack vare sin monstersäsong i Ottawa Senators när han år 2016 tog laget till konferensfinal.

"Han var så dominant i det slutspelet att han fick Conn Smythe-röster (slutspelets mest värdefulla) trots att de inte ens nådde final. Karlsson är en av de mest framstående backarna någonsin”, skriver NBC.

ANNONS

"Bäste i sin generation"

För Henrik Lundqvists del blir det en sjundeplats på listan som han är den enda målvakten på. Om än placeringen inte blev högre så håller NBC inte igen det minsta i sina hyllningar till "King Henrik".

"Den bäste målvakten i sin generation och en av de bästa som någonsin spelat den här sporten. Lundqvist har spenderat det senaste årtiondet med att maskera alla Rangers brister defensivt och vid flertalet tillfällen burit laget långt i slutspelet. Låt er inte luras av det faktum att han saknar en Stanley Cup-titel. Hans räddningsprocent i karriären är 92,2 och han är nästintill oslagbar i sjunde avgörande matcher”, skriver NBC.

Här är de tio bästa spelarna under 2010-talet, enligt NBC

1) Sidney Crosby, c, Pittsburgh Penguins

2) Alex Ovechkin, fw, Washington Capitals

3) Erik Karlsson, b, Ottawa Senators/San Jose Sharks

4) Patrice Bergeron, c, Boston Bruins

5) Connor McDavid, c, Edmonton Oilers

6) Evgeni Malkin, c, Pittsburgh Penguins

7) Henrik Lundqvist, mv, New York Rangers

8) Anze Kopitar, c, LA Kings

9) Steven Stamkos, c, Tampa Bay Lightning

10) Zdeno Chara, b, Boston Bruins

ANNONS