Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Lundqvist om beslutet att ställa in SHL: "En ganska liten grej"

På söndagen tog Svenska ishockeyförbundet beslutet att ställa in resten av säsongen i SHL samt Hockeyallsvenskan, SDHL och Hockeyettan. För regerande svenska mästaren Frölunda innebär det att man inte får försvara sitt guld.
– Hockeyn är ju en ganska liten grej med tanke på det här världsproblemet vi står inför just nu, säger Frölunda-kaptenen Joel Lundqvist.

Först sköts SHL-slutspelet upp. Nu kommer beskedet att det ställs in helt.

För Frölunda innebär det att man inte kommer spela sina play-in-matcher, som skulle inletts under lördagen innan de sköts upp till 24 mars. Det innebär också att ingen mästare utses för årets säsong.

– Det är givetvis tråkigt att vi inte får spela ett slutspel men det känns som ett logiskt beslut att ta, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Även Frölunda-kaptenen Joel Lundqvist tycker att beskedet var väntat.

– Man har väl mer eller mindre förberett sig för det här under hela veckan och det är väl det enda vettiga beslutet, säger han.

LÄS MER: SHL avslutas med omedelbar verkan

Som regerande mästare hade Frölunda chansen att försvara sitt SM-guld från ifjol men nu får man alltså inte den möjligheten.

– Vi resonerar inte så mycket kring att man försvarar ett guld utan mer att man slåss för ett nytt varje år. Men det kommer fler chanser att ta guld i framtiden, säger Roger Rönnberg.

Vann ändå en titel

Beslutet innebär också att Frölunda blir ett av få hockeylag som fick vinna en titel i år. Tidigare under våren vann man prestigefyllda CHL.

– Det var ju jätteroligt att vinna CHL och lite plåster på såren nu när vi inte får spela mer.

Joel Lundqvist håller med sin coach:

– Vi fick ju chansen att ta en titel (CHL) och den tog vi, säger han och fortsätter:

– Sedan har vi haft det tuffare under andra hälften av säsongen så nu får man blicka framåt.

Tävlingssäsongen tar alltså slut redan nu för Frölunda och övriga svenska hockeylag.

– Det är klart att det är tufft att avbryta säsongen så här men hockeyn är ju en ganska liten grej med tanke på det här världsproblemet vi står inför just nu, säger Lundqvist.

På måndag samlas gruppen för att bestämma hur man ska gå vidare med träningar under våren. Klubben håller även en pressträff under måndagen med anledning av beslutet.

– Vi påverkas av det här hela tiden, konstateras Joel Lundqvist.

LÄS MER: Kartan ritas om i sommar – med billigare trupper

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.