Lundqvist nollade bröderna Sedin

|

Senast Rangers vann i Vancouver var i oktober 1997 då en viss Wayne Gretzky blev matchhjälte med tre mål.

Vancouver pressade på ordentligt i de två första perioderna för att försöka hålla den förlustfria sviten intakt. Bröderna Henrik och Daniel Sedin försökte. Liksom Mikael Samuelsson och Alexander Edler. Men Lundqvist stoppade sammanlagt 40 skott och utsågs till matchens bästa spelare.

I tredje perioden rasade allt för hemmalaget och Michael Rupp, Ryan McDonagh, Brian Boyle och Marian Gaborik avgjorde med varsitt mål.

Ottawa missade slutspel i våras och fortsätter att göra fansen besvikna. Nattens hemmamöte med Philadelphia slutade 2–7.

Ett litet hopp tändes i slutet av andra perioden när Jazon Spezza gjorde 1–4, framspelad av Daniel Alfredsson och Erik Karlsson.

Men i sista perioden släppte Ottawa in ytterligare tre mål innan Erik Karlsson reducerade till 2–7.

Den 21-årige backen har åtta poäng på sex matcher, men också -5 i plus/minus-statistiken.

Säsongsfacit så här långt för Ottawa är en seger och fem förluster medan Philadelphia fortfarande är obesegrat under ordinarie matchtid.