Lundqvist klar för spel i Tre Kronor

Uttåget ur SHL-slutspelet var tungt. Men nu ställer Frölundas Joel Lundqvist in siktet på landslagsspel. Lagkaptenen ska spela Czech Hockey Games för Tre Kronor - och sedan kan det bli VM-spel. – Man känner för varje dag som går att man börjar smälta det som var och att man börjar blicka framåt, säger han.

ANNONS
|

Frölunda åkte ur SHL-slutspelet efter en svidande förlust mot Brynäs i den sjunde och avgörande semifinalen i förra veckan. Uttåget tog hårt på lagkaptenen Joel Lundqvist, men nu har han börjat smälta nederlaget.

– Man känner för varje dag som går att man börjar smälta det som var och att man börjar blicka framåt, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Men det var tungt, helt klart.

På onsdagen kom beskedet att Lundqvist är klar för spel i Tre Kronor. Centern ska delta iCzech Hockey Games som är säsongens fjärde och sista turnering i Euro Hockey Tour 2016/2017.

Veckan efter Czech Hockey Games inleds VM i Köln, Tyskland, och Paris, Frankrike, som spelas den 5-21 maj 2017, och Lundqvist kan mycket väl vara med då också.

ANNONS

– Jag är inställd på turneringen i nästa vecka först. Sedan kan det dyka upp fler spelare, så vi får se vad som händer, säger han.

Sverige spelar i VM:s grupp A tillsammans med Ryssland, USA, Slovakien, Tyskland, Lettland, Danmark och Italien.

ANNONS